Priser, betalning & ångerrätt

Priset varierar mellan olika kurser och du hittar aktuellt pris på respektive kursbeskrivning.
Alla priser anges inklusive 25% moms.
På våra valpkurser är hela familjen välkommen. Detta ingår i priset. De övriga kursernas pris inkluderar en hund och två förare per kurstillfälle om inte annan information framgår.

Vi administrerar de flesta av våra kurser och bokningar manuellt. En bokningsbekräftelse kommer inom 3 dygn från din anmälan. Får du inget mejl från oss inom den tiden skicka gärna en e-post till kontakt@klickahundcenter.se så kikar vi på vad som hänt. Fakturan skickas efter att din anmälan kommit till oss.

Ett pm som innehåller mer information kring kursstarten, vad som är bra att ta med osv. skickas av instruktören på respektive kurs ca 7 dagar före kursstart. Det är kundens ansvar att hålla sig uppdaterad på informationen som skickas via mejl. Kontakta oss ifall inget pm kommit senast 3 dagar före kursstart. Du är självklart välkommen att höra av dig om du har några frågor eller funderingar även övrig tid.

Vi följer konsumentlagstiftningen. Köp/anmälan till t.ex. kurs, tävling eller privatträning är bindande, om den inte återtas enligt nedanstående villkor.

Ångerrätt: Du har enligt distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) rätt att ångra dig och avboka din anmälan genom att meddela oss senast 14 dagar efter det att vi bekräftat din anmälan. Detta gäller från den dag du har mottagit produkten. Köper du en tjänst (t.ex. kurs, tävling, privatträning) gäller det från den dag du beställde tjänsten. Ångerrätten anses förbrukad om du inom dessa 14 dagar påbörjar en beställd tjänst (t.ex. kurs). Genom att boka in dig på en kurs, så samtycker du till att tjänsten anses påbörjad vid kursstarten, oavsett om du närvarar vid kursstarten eller ej samt att ångerrätten därmed är förbrukad vid kursstarten.
Tjänster som räknas som fritidsaktiviteter som utförs under en begränsad tidsperiod eller på en bestämd dag omfattas inte av distansförsäljnignslagen.

Vid avbokning med hänvisning till distansköplagen återbetalas hela kursavgiften – administrativ avgift på 10% av kurspriset.

Vid avbokning som inte omfattas av distansköplagen återbetalas ingen kursavgift huruvida inte avbokningen beror på sjukdom hos förare eller hund som kan strykas med veterinär- eller läkarintyg.

Sjukdom mot uppvisande av läkar- eller veterinärintyg: Vid sjukdom för dig eller din hund som inträffar före kursstart fås hela beloppet tillbaka med avdrag med 20% för administrativa kostnader. Detta mot uppvisande av läkarintyg eller veterinärintyg.

Frånvaro: Om du av någon anledning inte kan närvara vid ett kurstillfälle anses det tillfället vara förbrukat.
Du kan inte kostnadsfritt ta igen det tillfället senare eller få ekonomisk kompensation. Inga privatlektioner erbjuds för missad närvaro däremot går det att boka privatträning mot extra avgift.

Klicka Hundcenters personuppgiftspolicy du kan läsa mer (länk) hur vi hantera dina personuppgifter enligt GDPR

Du godkänner även via anmälan att du automatiskt kommer med i Klicka Hundcenters mejllista med information om tävlingar/kurser och erbjudanden. Vill du inte stå i den så skickar du ett mejl till kontakt@klickahundcenter.se och berättar att du vill avskriva dig från mejllistan.

Övriga villkor: Enligt lagen om tillsyn över hundar och katter (lag 2007:1150) har en hundägare alltid strikt ansvar för sin hund och det gäller självklart även när ni är på kurs och vid privatträning.

Hunden ska vara vaccinerad enligt SKK’s rekommendationer, och vaccinerad mot kennelhosta.

Valp kan påbörja valpkurs innan påfyllnadsdosen som ges vid 3 månaders ålder, under förutsättning att grundvaccinationen är gjord. Rådgör med din veterinär om du är osäker.

Om hunden är sjuk ska den stanna hemma, särskilt om det är något som smittar. Du som hundägare är välkommen att delta utan hund.

Löptikar är välkomna på vissa kurser som hålls utomhus, men inte under de mest intensiva löpdagarna (höglöpet). Meddela alltid om din hund löper. Vi tillåter inte löptikar på kurser som vi har inne i någon av våra lokaler eller inhyrda hundhallar. Skulle din tik börja löpa innan/under kursen så får du gå med som åhörare.

Inställd kurs: Om instruktören uppvisar några sjukdomssymtom och riskerar att smitta deltagare försöker vi i första hand hitta en ersättare som kan hålla kursen enligt plan. I andra hand ställer vi in kursen. Vid inställd kurs erbjuds i första hand ett alternativt datum för kursen, i andra hand återbetalas hela kursavgiften.