Sofia Lidström heter jag och har älskat hundar sedan jag föddes.
Min första hund fick jag när jag var 8 år (efter 3 års tjat!) och sen dess har jag inte varit hundlös mer än några månader.
Just nu har jag hund nummer tre; en blandras från Irland som heter Toxic. Hon kom till mig som 3-åring och hade då aldrig varit inomhus, var inte rumsren och väldigt ängslig av sig. Idag är hon 8 år och har gjort enorma framsteg. 
Tidigare har jag haft golden retriever och labrador.
Att träna hund är för mig en livsstil. Även om jag har tävlat i tävlingslydnad och viltspår, och tränat apportering, agility, freestyle och personspår, så är det allmänlydnaden jag lägger mest fokus och tid på. Att få hunden att fungera i vardagen så att både jag och hunden trivs och mår bra tillsammans, det är allra viktigast för mig. Jag är även utbildad allmänlydnadsinstruktör, men inte aktiv med det just nu.
Det mest fantastiska med hundar är att de är så kompetenta djur. Det finns ingenting en hund inte klarar av! 
Det finns narkotikahundar, servicehundar, polishundar, ledarhundar, likhundar, jakthundar, eftersökshundar, terapihundar, bombhundar, idhundar, fjällräddningshundar, mögelhundar…. ja listan är oändlig.
Men man får inte underskatta jobbet som sällskapshund som de flesta hundar sköter alldeles utmärkt!
Alla hundar är unika på sitt sätt, och att locka fram och lära känna deras personlighet är spännande. Vad är just den här hunden bra på? Vad tycker den om att göra?
Ser mycket fram emot att jobba med alla underbara hundar därute!

Close Menu